Danas mu istekla posudba

Veliki preokret: Odion Ighalo ostaje u Manchester Unitedu

Endin Čaušević

Odion Ighalo je početkom januara stigao u Manchester United na posudbu iz kineskog Shanghai Shenhue.

Nigerijac je odigrao svega nekoliko utakmica u dresu Crvenih đavola prije prekida sezone i uspio je ostaviti dobar utisak. No, problem je što je posudba dogovorena do kraja sezone, te je danas zvanično istekla.

Prekid sezone je napravio pravu zbrku u fudbalu, a posebno se to odnosi na igrače koji su na posudbama ili u posljednjoj godini ugovora. Ighalu je danas posudba istekla i Shanghai je tražio od njega da se vrati u Kinu.

Međutim, engleski mediji pišu da je došlo do velikog preokreta. Kako piše Telegraph Manchester United je uspio dogovoriti produženje posudbe do januara 2021. godine.

United i Shanghai su našli zajednički jezik za nigerijskog napadača, a sada se samo čeka zvanična potvrta FA, te će Ighalo imati pravo da nastupi za Crvene đavole u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ighalo je od dolaska na Teatar snova odigrao osam mečeva i postigao je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.