Dan D za Premijer ligu

Sjednica koja se čeka danima: Članovi Takmičarske komisije stigli u zgradu Saveza

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

U prostorijama NFSBiH uskoro će početi sjednica Takmičarske komisije koja se čeka danima.

Već nekoliko dana se špekuliše i nagađa šta će biti s aktuelnom sezonom u BiH, a konačna odluka bi mogla biti poznata danas.

Nezvanične informacije govore da će Takmičarska komisija danas vijećati i donijeti odluku koju će zatim proslijediti Izvršnom odboru na glasanje.

Kako sad stvari stoje sezona će biti prekinuta, a najveća engima vlada oko evenutalne dodjele titule, ispadanja u niži rang i promocije u Premijer ligu.

Posljednje nezvanične informacije kažu da će Sarajevo biti prvak, društvo najboljih će napustiti Čelik i Zvijezda 09, dok će na njihovo mjesto Olimpik i Krupa. Osim Sarajeva našu zemlju će ukoliko dođe do prekida sezone, što je najrealniji scenarij, u Evropi će predstavljati Željezničar, Zrinjski i Borac.

Među prvim je stigao član komisije Rudolf Marić, a zatim su mu se pridružili i ostali.

Nije bilo izjava za medije uoči sastanka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takmičarska komisija broji sedam članova. Predsjednik je Milorad O. Lale, dok su potpredsjednici Dalibor Šantić i Suad Salibašić.

Osim Marića članovi komisije su Dušan Marković i Mirsad Drljević. Sedmi i zamjenski član je Rodoljub Oljača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.