Tušanj neće biti jedini stadion kojeg će premijerligaši dijeliti sljedeće sezone?

Čeka se zvanična odluka

Tušanj neće biti jedini stadion kojeg će premijerligaši dijeliti sljedeće sezone?

A. Čaušević

Sudbina aktuelne sezone Premijer lige će biti poznata uskoro. Danas je sastanak Takmičarske komisije, a sutra Izvršnog odbora NFSBiH nakon čega više neće nagađanja.

S nestrpljenjem odluku o Premijer ligi čekaju i u FK Krupa, tačnije o formatu bh. elite za narednu sezonu jer je još nepoznato da li će takmičenje biti prošireno ili ne.

Krupa kao pobjednik Prve lige RS prema statutu ima zagarantovan nastup u Premijer ligi, međutim pitanje je gdje će ovaj klub u slučaju povratka igrati svoje domaće utakmice.

S obzirom na neuslovnost i trku s vremenom pri rekonustukciji svog stadiona Krupa bi za domaće utakmice mogla igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema propisima zamjenski teren može da bude prijavljen samo iz istog područnog fudbalskog saveza, u ovom slučaju iz Banjaluke.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da sljedeće sezone četiri kluba dijele dva stadiona jer već od ranije tuzlanski premijerligaši Tuzla City i Sloboda igraju na Tušnju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Kada budu predstavnici grada onda mogu igrati na GRADSKOM stadionu. Pošto predstavljaju selo a grad ih finansira kao gradski klub neka idu negdje drugo. Eno im Čaira ili Omladinca neka prave stadion u gradu a ne u selu i da do tada uništavaju Gradski. Imaće sad i novu plastiku kod Delte pa neka ulože u reflektore i tribine tamo.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije