Zanimljiva objava

FK Sarajevo 'šokirano' nakon osvojene titule: "Šokantno!"

Edmir Škorić

Večeras je i zvanično - FK Sarajevo je ponovo prvak BiH, sedmi put ukupno.

Bordo klub je s tri boda prednosti nad Željezničarom završio 22 kola, a zbog pandemije koronavirusa, fudbal u BiH je prekinut još u martu, da bi pritom danas Takmičarska komisija zaključila da nema uslvoa da se prvenstvo nastavi, pa je donesena odluka, a večeras i potvrđena od članova Izvršnog odbora, o prekidu sezone.

S obzirom na lidersku poziciju na tabeli, Sarajevo je proglašeno prvakom, dok će iz lige ispasti Čelik i Zvijezda 09 kao dvije posljednjeplasirane ekipe, a u Evropi će se naći uz Sarajevo i Željezničar, Zrinjski i Borac, zahvaljujući trenutnom plasmanu na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, zanimljivo da je FK Sarajevo putem Facebooka objavilo članak s nazivom "Prvak je sa Koševa, ponovo", ali uz simpatičan opis: "ŠOKANTNO! Prvoplasirana ekipa na tabeli proglašena šampionom (PONOVO)!".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.