Marinović: Ovo je bila jedina logična odluka i moji igrači su zaslužili da budu prvaci

Trener FK Sarajevo za SportSport.ba

Marinović: Ovo je bila jedina logična odluka i moji igrači su zaslužili da budu prvaci

E. Škorić

FK Sarajevo će po sedmi put biti prvak Premijer lige BiH. Bordo tim će odbraniti titulu, a od toga ih dijeli još samo konačna potvrda Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Podsjećamo da je Takmičarska komisija danas odlučila da prekine prvenstvo 11 kola prije kraja zbog pandemije koronavirusa, a uz to je odlučila da se proglasi prvak (Sarajevo), ekipe koje ispadaju (Zvijezda i Čelik), dok će u Evropu prve četiri ekipe na tabeli, budući da se ni Kup neće odigrati.

Trener Sarajeva Vinko Marinović je za SportSport.ba govorio o odluci Takmičarske komisije i tvrdi da je titula, koja tek treba da bude potvrđena, potpuno zaslužena.

"Klub je preuzeo sve što je u njegovi moći, maksimalno smo se spremali za nastavak sezone. Mislim da je ovo jedna logična odluka jer nije bilo uslova i rekao bih da su moji igrači ovo i zaslužili na osnovu prikazanog u ova 22 kola", rekao je Marinović u razgovoru za SportSport.ba.

Nova sezona počet će početkom avgusta, da li se već spremate i da li već sada pravite planove?

"Daćemo sada igračima kraći odmor. Imamo već neke planove šta i kako za sljedeću sezonu, no mislim da je tek završena ova i da imamo dovoljno vremena da razmišljamo o svim stvarima koje nas očekuju. Treba vidjeti i kad će početi nova evropska sezona".

Odluka Takmičarske komisije je izazvala dosta komentra u BiH, ima dosta onih koji smatraju da ne bi trebalo da se sezona završi prije vremena, a pojedini igrači FK Željezničar već su uputili neke kritičke komentare na račun titule Sarajeva. Kako to komentarišete?

"Nemam tu šta da komentarišem i ne želim komentarisati bilo kakve druge stvari. Igrao je svako sa svakim u ova 22 kola i moja ekipa je zaslužila da bude prva, ali još nije ni stigla zvanična ponuda, tek treba Izvršni odbor da nas proglasi prvakom, tako... Suvišno je sada bilo šta dodatno komentarisati", dodaje Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrački kadar Sarajeva je poprilično dobar, da li će biti većih promjena?

"Ne vjerujem da će biti nekih većih promjena. Imamo tu situaciju sa Šerbečićem i Mustedanagićem koji su na posudbi, ali imamo želju da ih zadržimo, mada se ne pitamo samo mi", jasan je trener bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Cime su zasluzili, kradom protiv Veleža u obje utakmice, lošim igrama na Kosevu, porazima u derbiju, kakav licemjer fuj
6 29
Matija Matko
Sta ti rade komsije Komšije su zaspale Tako rano zaspale? Ostale bez tutule A gdje je ta titula Eno je kod divova Bordo bijelih divova Gori cijela Titova!!!
26 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi