Vinko Marinović je danas ušao u historiju bh. fudbala

Čeka se samo potvrda Izvršnog odbora NFSBiH

Vinko Marinović je danas ušao u historiju bh. fudbala

Danas je na sjednici Takmičarske komisije NFSBiH odlučeno da se sva takmičenja pod ingerencijom saveza, koja su do sada bila suspendovana, poptuno prekinu.

Odlučeno je i da se zatečeno stanje na tabeli Premijer lige BiH proglasi za konačno, Sarajevo dodijeli nova titula, a u niži rang pošalju Čelik i Zvijezda 09.

Sada je na Izvršnom odboru NFSBiH da potvrdi ovu odluku, što bi se trebalo desiti večeras.

Nakon što IO potvrdi odluku, Vinko Marinović, trener FK Sarajevo, će se moći pohvaliti jedinstvenim dostignućem u bh. fudbalu.

Marinović ulazi u historiji kao prvi trener koji je sa dva različita kluba osvojio Premijer ligu. Prvo mu je to pošlo za rukom sa HŠK Zrinjski.

Naravno prvi je trener kojem je to pošlo od kada se igra zajednička Premijer liga (od sezone 2002/2003).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba se prisjetiti Nermina Hadžiahmetovića i Ive Ištuka koji su sa različitim klubovima osvajali titule prvaka BiH, ali ne u eri zajedničke Premijer lige.

Viša sila htjela je da i Marinovic uz svoje ime upiše i još jedan rekord. Naime, radi se o treneru koji je sa najmanje utakmica vodio tim do titule, samo tri (tri pobjede) na klupi Sarajeva bile su mu dovoljne za titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ekspert
Pa iskreno, to je Husrefova titula, više nego Vinkova. Čestitke Sarajevu, zasluženo, 22 kola, svatko sa svakim 2 puta, pravedno.
16 4
hzsg
Cestitke šefu na ostvarenim rezultatima na zeleneom travnjaku. SRETNO BIVŠI, SADAŠNJI I BUDUĆI BORDO ŠAMPIONI.
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi