Bh. reprezentativac napušta Maksimir

Hrvati pišu: Hajrović gotovo sigurno odlazi!

Bh. reprezentativac Izet Hajrović napustit će redove Dinamo Zagreba o vog ljeta, uvjereni su hrvatski mediji. 

Hajrović se s odlaskom iz Maksimira povezivao i tokom januarskog prelaznog roka, ali tada je na kraju ipak ostao u Zagrebu.

Obzirom da ni poslije toga nije dobijao previše šansi za igru, postalo je evidentno da se na njega ne računa kada je u pitanju nova sezona, a upravo to potenciraju i mediji iz susjedne nam zemlje.

Osim Hajrovića, pominju se još dva imena koja gotovo sigurno napuštaju Dinamo a to su Kevin Theopile-Catherine i Mario Gavranović.

Dodajmo i to kako se u posljednje vrijeme sve češće piše i o odlasku drugog bh. reprezentativca Amera Gojaka koji je navodno velika želja Fiorentine. Klub iz Frence je Gojaka želio angažovati još zimus ali obzirom da je imao previše stranaca u svojim redovima transfer je morao biti odgođen.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako prenose Hrvati, Gojak ima ponude još iz dvije jake evropske lige - Bundeslige i La Lige. Vidjet ćemo kako će ta priča na kraju završiti.

Za kraj samo spoenimo da bi se, u slučaju dobrih ponuda, još neki igrači mogli prodati, a prije svega Bruno Petković. Smatra se kako Dinamo za njega ne bi zanemario ponudu između 20 i 25 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.