Gojakove slatke muke: U igri tri kluba iz Italije, ali ne samo to...
EPA

Traženi reprezentativac BiH

Gojakove slatke muke: U igri tri kluba iz Italije, ali ne samo to...

Amer Gojak već polako slaže svoje stvari u putne torbe.

Iako ga ugovor sa Dinamom "veže" do ljeta 2022. godine, sjajne igre u modrom dresu rezultirale su interesom brojnih klubova i sve vodi ka tome da će ovog ljeta među prvima napustiti Maksimir.

Takve priče prije nekoliko dana plasirao je ekspert za transfere iz Italije Bernardo Brovarone, prema čijim je navodima za Gojaka veliki interes pokazala Fiorentina, a da nisu u pitanju tek glasine navode i Sportske novosti.

Ta priča je ozbiljna i krenula je navodno još od prošlog ljetnog prijelaznog roka. Gojak je praktički bio pred vratima kluba iz Firence, ali kako su u tom trenutku imali viška stranaca, do realizacije transfera nije došlo.

"Interes Fiorentine je opet aktuelan i vjeruje se da bi Gojak zaista mogao u Serie A. No, nije samo Fiorentina u igri. Dinamov veznjak ima ponude iz još dva italijanska kluba, te iz Primere i Bundeslige", tvrdi pomenuti hrvatski list.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gojakova tržišna vrijednost se procjenjuje na pet i pol miliona eura, a ove sezone je u svim takmičenjima skupio 23 nastupa uz pet pogodaka.

Osim njega, na izlaznim vratima danima je i Izet Hajrović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi