Plemići žele ostanak Dinka Horkaša

HŠK Zrinjski s Dinamom dogovara novu posudbu talentovanog golmana · Saznajemo

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski pokušat će da i naredne sezone u svojim redovima zadrži talentovanog golmana Dinka Horkaša.

Kako SportSport.ba saznaje, rukovodstvo mostarskog kluba čini sve kako bi se 21-godišnji čuvar mreže barem još jednu sezonu zadržao Pod Bijelim brijegom i izaći će s takvim prijedlog pred zagrebački Dinamo.

Horkaš je pod ugovorom sa zagrebačkim velikanom do 2024. godine. U redove Zrinjskog je stigao u januaru ove godine na šestomjesečnu posudbu koja ističe u junu.

Očigledno su u redovima mostarskog tima veoma zadovoljni radom i trudom mladog golmana. Žele ga zadržati u svojim redovima i naredne sezone i učinit će sve da on i i dalje nosi dres Plemića.

Dinko Horkaš je u protekloj polusezoni odigrao tri utakmice u dresu Zrinjskog, dva puta je uspio sačuvati mrežu (Čelik, Sloboda), dok ga je jednom savladao Dino Ćorić iz NK Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.