HŠK Zrinjski: Želimo izraziti razočarenje ovakvim epilogom sezone Premijer lige

Oglasili se iz mostarskog kluba

HŠK Zrinjski: Želimo izraziti razočarenje ovakvim epilogom sezone Premijer lige

E. Čaušević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zvanično je završena odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje.

IO NSBiH je sinoć potvrdio da se sezona prekida, te se konačan plasman odlučio prema trenutnoj tabeli. Titulu prvaka osvojio je FK Sarajevo, dok su u niži rang ispali Čelik i Zvijezda 09.

Također, prekinuto je i takmičenje u Kupu BiH što znači da su pored Sarajeva put u Evropu osigurali još Željezničar, Borac i Zrinjski. Mostarski klub se danas na zvaničnoj Facebook stranici oglasio povodom svih dešavanja.

U Zrinjskom nisu krili razočarenje što se sezona nije nastavila jer vjeruju da su na taj način ostali da se bore za oba trofeja.

"Nakon službene potvrde Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH da sezona 2019./2020. neće biti nastavljena i završena prema propozicijama natjecanja, HŠK Zrinjski želi izraziti razočaranje takvim epilogom.

Osim što je takav stav jedini logičan, pravedan i sportski, naše razočaranje je još veće iz razloga jer smo ovakvom odlukom ostali bez prilike za nastavkom borbe za oba trofeja - HŠK Zrinjski je u trenutku prekida bio trećeplasirani klub prvenstvene utrke i sudionik poluzavršnice Kupa BiH, ali i zbog činjenice što odluka o prekidu vrijeme bez službenih utakmica produljuje na gotovo pet mjeseci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nadalje, HŠK Zrinjski poštuje donesenu odluku da se ljestvica BH Telecom Premijer lige u trenutku prekida ovjeri kao konačna, ali uz naglasak da ista ima puno objektivnih manjkavosti s obzirom na to da se morao odigrati još jedan kompletan krug prvenstva.

Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", navodi se u saopštenju Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
"Iskreno, drugačiji stav smatrali bismo licemjernim, jer razloge zašto u trenutku prekida nismo bili na liderskoj poziciji, kao i uvijek, moramo tražiti u vlastitim redovima", navodi se u saopštenju Plemića" Poprilično gospodski, za razliku od nekih
10 2
ratip irats
Sad bi igrali, a Boga ste molili da se prekine prvenstvo!!
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi