Foto - EPA

Vrijednost mu drastično pala

Real se već pokajao zbog kupovine Luke Jovića

Midhat Šljivak

Prije tačno godinu dana srbijanski fudbaler Luka Jović je potpisao ugovor s Real Madridom.

Kraljevi su za 22-godišnjeg napadača isplatili 60 miliona eura, ali za razliku od Bundslige, gdje je blistao u redovima Eintrachta, Jović se u Realu nije snašao.

Jović nije previše ni igrao kod Zinedinea Zidanea. Ipak, i ono malo vremena što je proveo na terenu nije pokazao gotovo ništa i nije nikakvo čudo što je njegova cijena sada mnogo manja nego prije godinu dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema podacima Transfermarkta, vrijednost Luke Jovića na tržištu je 32 miliona eura, odnosno gotovo je 50 posto manja od one prije godinu dana.

Jović će zbog povrede propustiti i dobar dio nastavka La Lige, pa će vjerovatno ostati na učinku od dva gola i dvije asistencije u 24 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.