Real Madrid odbio "besplatnog" Williana

Gdje će Brazilac nastaviti karijeru?

Real Madrid odbio "besplatnog" Williana

Real Madrid je navodno odbio mogućnost da kao slobodnog igrača ovog ljeta dovede ofanzivca Chelseaja, Williana.

Brazilac će gotovo sigurno napustiti Stamford Bridge po okončanju ove sezone kada mu ističe ugovor, nakon što je, navodno, odbio dvogodišnje produženje saradnje sa Chelseajem.

Pojavile su se špekulacije da je Willian tražio dodatnu godinu u novom ugovoru sa Chelseajem kako bi pristao na potpis, ali Plavci nisu bili voljni mijenjati svoju politiku kada su u pitanju igrači preko 30 godina starosti (Willianu je 31 godina).

Willian se u prošlosti već povezivao i sa Barcelonom, a sada je put za ovaj transfer otvoren s obzirom da se Real povukao.

Daily Mirror tvrdi da trener Kraljeva Zinedine Zidane itekako cijeni Willianove fudbalske kvalitete, ali da Realu ne treba novi krilni fudbaler pred sezonu 2020/2021.

Osim Barcelone, špekuliše se da su za Williana zainteresovani i Tottenham i Arsenal, ali i Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vidjet ćemo gdje će Brazilac nastaviti karijeru...

Ove sezone Willian upisao 37 nastupa za Chelsea u svim takmičenjima, postigao je sedam golova i upisao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Willian nikad nije bio igrač svjetske klase, ima po sezoni 7 golova i isto toliko asistencija u prosjeku, sto za krilnog igrača i nije neki skor. Osim toga u velikim utakmicama ga nema na terenu, tek ponekad proigra protiv nakih trećeligaša
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi