Slijedi kraća pauza

Igrači FK Željezničar od sutra na odmoru, bit će igračkih promjena

Midhat Šljivak

Igrači i stručni štab FK Željezničar od sutra će na odmor.

Izabranici Amara Osima trenirat će još danas i sutra nakon čega će otići na dvosedmičnu pauzu, a po povratku slijede pripreme za novu sezonu, koja počinje 1. augusta.

Igračkih promjena u sastavu Plavih s Grbavice će biti. Antonio Pavić je već napustio klub, ugovori ističu Kemalu Osmankoviću i Sinanu Ramoviću i vidjet ćemo hoće li neko od njih i u narendoj sezoni nositi plavi dres.

Također, sasvim je realno da klub napusti i hrvatski napadač Ivan Lendrić. Na njegovo mjesto bi trebao doći doskorašnji fudbaler Radnika iz Bijeljine Mahir Karić.

Dres Željezničara od naredne sezone nosit će i Ante Blažević. On već neko vrijeme trenira s klubom nakon što je završena trakavica oko transfera iz zeničkog Čelika i sada će biti u potpunosti na raspolaganju stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pojačanje će tim Amara Osima u narednoj sezoni imati i u nigerijskom fudbaleru Goodnessu Ajayiju. S njim je sve dogovoreno i 25-godišnji krilni napadač će u narednoj sezoni nositi dres Željezničara.

Osim će tražiti pojačanja i na pozicijama za koje bude smatrao da su deficitarna i do početka nove sezone bi Plavi trebali dobiti još nekoliko pojačanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.