Ima ugovor sa Rosenborgom

Šta će biti sa Besimom Šerbečićem?

Kakva je sudbina Besima Šerbečića? Pitanje je to koje interesuje navijače Sarajeva, posebno imajući u vidu da je mladom defanzivcu po završetku sezone istekla posudba i da ga ugovorom sljeduje povratak u norveški Rosenborg.

Šerbečić je dolaskom u Sarajevo uspio vratiti samopouzdanje koje je bilo poljuljano nakon ne baš najboljeg statusa koji je imao u Rosenborgu. Dobio je ono najvažnije, minutažu, a na kraju uspio se sa Sarajevom okititi i titulom prvaka BiH.

Onim što je pokazao u protekoj sezoni u Sarajevu su bili više nego zadovoljni i stoga ne skrivaju želju da se saradnja nastavi, međutim sve će ovisiti od Rosenborga, odnosno od toga kakve s njim planove bude imao trener Eirik Horneland.

Po pitanju budućnosti oglasio se i sam Šerbečić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne mogu sa sigurnošću reći gdje ću igrati naredne sezone. Znat ću više u naredna dva-tri dana, ali prioritet će mi svakako biti minutaža", kazao je Šerbečić za aftenposten.no.

Uz odlične partije, Šerbečić je uspio postići i dva pogotka Sarajevo. U vrlo važnim trijumfima nad Veležom i Radnikom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.