U prošlosti se povezivao sa FK Željezničar, a sad dolazi na Koševo?

Pregovori su u toku

U prošlosti se povezivao sa FK Željezničar, a sad dolazi na Koševo? · Saznajemo

S. Mlaćo

Sezona u Premijer ligi BiH zvanično je završena u ponedjeljak nakon odluke Izvršnog odbora Nogometnog saveza naše zemlje.

IO NSBiH odlučio je da se Premijer liga i Kup BiH neće nastaviti, te da se klubovi mogu početi spremati za novu sezonu. Prema trenutnom stanju na tabeli titula je pripala FK Sarajevo, dok su iz lige ispali Čelik i Zvijezda 09.

Međutim, bh. premijerligaši neće imati mnogo odmora jer ih već za nekoliko sedmica očekuje početak priprema za novu sezonu Premijer lige koja će startati 1. avgusta.

Jasno je da će bh. klubovi napraviti određene promjene u igračkim kadrovima, te pokušati dovesti pojačanja. To se odnosi i na Sarajevo koje očekuje i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Kako saznaje SportSport.ba bordo klub mogao bi pojačati hrvatski napadač Sandro Gotal. Ovaj 28-godišnjak je trenutno slobodan igrač, a da  je u pregovorima s klubom s Koševa potvrdio je za SportSport.ba. "Nismo dogovorili ali u pregovorima smo" kratko nam je napisao Gotal. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gotalu je prije nekoliko dana istekao ugovor s austrijskim TSV Hartbergom, te je slobodan igrač. On je ponikao u Bregenzu, a još je igrao za Viennu, WAC, Klagenfurt, Wolfsberger, Hajduk, St. Gallen, Malatyaspor, Ashdod, Piast Gliwice, Istru, Dynamo Brest i Suduvu.

U prošlosti se također povezivao s nekoliko bh. klubova, među kojima je i Željezničar ali nije na kraju zaigrao u Premijer ligi. Da li će ovog ljeta konačno doći u najjači rang bh. fudbala saznat ćemo uskoro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TheSorrow
Imamo vec 2 napadaca ahmetovic i handzic...0 golova ove sezone dao ni u jednom klubu se niije zadrzao duze od godinu dana . Ako mislimo iskorak praviti trebaju nam bolji igraci , ovo nije pojacanje za iskorak
8 0
MSOZ101
Moramo biti realni da u klub ovog ljeta nece doci spic koji ce biti veliko ime i da ce biti dobro placen jer sigurno u klubu nemaju pare za bacanje u nekog ko ce sjediti na klupi, a i Ahmetovic ima velika primanja da bi bio zamjena nekome. Također, imamo dva sidrasa kao spica tako da je ova varijanta niskog igraca ocekivana jer i ukoliko zakacimo grupnu fazu EL ili cak u kvalifikacijama branit cemo se tako da je Gotal kao brz spic realna opcija u tim utakmicama.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi