"Black lives matter"

FK Tuzla City digao glas protiv rasizma

Ubisto Georgea Floyda od strane policije u Minnesoti, čiji je snimak obišao svijet, bilo je kap koja je prelila čašu za mnoge u ovoj američkoj saveznoj državi, a protesti koji su počeli u Minneapolisu ubrzo su se proširili na čitav SAD.

Ubistvo Georgea Floyda je bilo samo posljednje u nizu ubistava Afroamerikanaca od strane policije, u kojima žrtva nije predstavljala nikakvu opasnot po okolinu i policajce - očigledno je da su ovakvi postupci "rasno obojeni".

Rasizam je duboko ukorijenjen u SAD-u i to se mora mijenjati.

Ovih dana svoj glas u borbi protiv rasizma dižu i brojni sportisti i sportski kolektivi, uglavnom uz parolu "Black lives matter".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To je danas, objavama na društvenim mrežama učinio i bh, premijerligaš, Tuzla City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.