FK Tuzla City spustio zavjesu na prekinutu sezonu: Takmičenje se trebalo i moralo nastaviti

Zvanično saopštenje tuzlanskog premijerligaša

FK Tuzla City spustio zavjesu na prekinutu sezonu: Takmičenje se trebalo i moralo nastaviti

U ponedjeljak je sezona 2019/2020 bh. fudbala potpunu prekinuta, nakon što je dva i po mjeseca bila "pod suspenzijom" zbog pandemije novog koronavirusa.

NFSBiH je odlučio da nema uslova da se sezona Premijer lige privede na odgovarajući način, pa je zatečeno stanje na tabeli priznato kao konačno.

Danas se oglasio i FK Tuzla City i saopštio da je danas održan posljednji trening ekipe, a da je nakon zajedničkog ručka "spuštena zavjesa na prekinutu sezonu".

Na treningu se, kako stoji u saopštenju FK Tuzla City, pojavio i šef stručnog štaba Zlatan Nalić koji je sa klupe pratio rad svojih izabranika.

Prije trenunga održana je sjednica UO FK Tuzla City, na kojoj je također prisustvovao trener Nalić, a na kojoj je rezimirana sezona 2019/2020 i napravljen plan za sljedeću.

"U prvoj premijerligaškoj sezoni smo zauzeli 10. mjesto, a u drugoj 5. mjesto. Nažalost sezona je prekinuta i nije nam omogućeno da se na zelenom terenu izborimo za poziciju koja vodi u Evropu i time smo znatno oštećeni. Mišljenja smo da se trebalo i moralo nastaviti takmičenje kao u svim ostalim državama regiona", rekao je direktor Sabahudin Vugdalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako je od danas ekipa Tuzla Cityja na odmoru koji će trajati do 22. juna kada će šef struke obaviti prozivku ekipe i startati sa pripremama za novu sezonu.

"U narednim danima sportski direktor Samir Muratović će zajedno sa trenerom Zlatanom Nalićem i predsjednikom Almirom Husićem raditi na statusnim pitanjima igrača kojima su istekli ugovori te angažovanjem novih imena", poručeno je iz FK Tuzla City.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Tuzla City ima puno pravo da se žali UEFI. Ovogodišnje fudbalsko prvenstvo u Premijer ligi BiH je neregularno po propozicijama UEFE i mora se nastaviti ili poništiti, Trenutno stanje na tabeli nije realan odraz za zaključenje lige pošto je do kraja prvenstva u igri čak 33 boda!. U cijeloj Evropi se nastavilo igrati fudbal, čak i u zemljama gdje je od Corona virusa umrlo desetine hiljada ljudi. Samo mi seremo i ne nastavljamo prvenstvo a kod nas velike epidemije Covida praktično nije ni bilo. U protivnom ako se naše prvenstvo ne nastavi treba biti poništeno tako da ove godine nemamo niti prvaka niti osvajača kupa niti treba da iko ispadne iz lige. Takođe ove godine ni jedan naš klub ne treba igrati u Evropi jer to niko ne zaslužuje pošto prvenstvo nije regularno i pošteno završeno. Pogledajmo samo šta je UEFA odlučila o fudbalskom prvenstvu Belgije kada su Belgijanci objavili da se njihovo prvenstvo neće nastaviti. UEFA je poništila to prvenstvo i klubovima te zemlja zabranila je igranje u Evropi za ovu godinu. Fudbalski savez Belgije je nakon te informacije poništio svoju odluku o prekidu prvenstva i odlučio da se prvenstvo mora nastaviti! Mislim da će i kod nas desiti ista stvar ako se City zbog štele kao Zvijezda ili Čelik zbog nepravednog ispadanja iz lige budu žalili UEFI . Biće adio Europe 2020 za Sarajevo , Borac i ostale "našteljene" !!
1 1
EdwinPol
Dosadni ste vise vi iz Tuzle Sitija. Pogotovo ti Husicu, krme jedno debelo. Dramis 3 mjeseca jer si naciljao Europu. Ponasao bi se identicno kao Vico da ste vi cetvrti. Jer isti je to soj ljudi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi