Vrijeme za nove izazove

Legenda hrvatskog rukometa nakon 18 godina realizovala inostrani angažman

Admin Čaušević

Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Horvat ipak cijelu igračku karijeru neće provesti u Zagrebu. 

Nakon 18 godina provedenih u najtrofejnijem hrvatskom klubu Horvat je realizovao inostrani angažman. Karijeru će nastaviti u Sjevernoj Makedoniji.

Naime, ovaj 35-godišnjak je danas potpisao jednogodišnji ugovor s Metalurgom i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za ovaj klub.

Metalurg je posljednjih sedmica doveo nekoliko provjerenih imena kao što su Nikola Potić, Momir Rnić i Branko Kankaraš, dok je potpisan i ugovor i s Brazilcem Enriqueom Teixeirom.

Inače, Horvat je i dugogodišnji član hrvatske reprezetnacije. Dres Kauboja nosi od 2005. godine i do sada je skupio 180 nastupa uz niz osvojenih srebrenih i bronzanih medalja na velikim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.