Macron potvrdio

FK Željezničar dobio novog tehničkog sponzora! · Zvanično

Edmir Škorić

Kako se i najavljivalo, Macron će biti novi tehnički sponzor Fudbalskog kluba Željezničar.

Još krajem prošle godine je SportSport.ba najavljivao saradnju Macrona i tima sa Grbavice, a sada je stigla i zvanična potvrda i to od strane proizvođača sportske opreme.

"Macron i FK Željezničar, vrhunski nogometni klub iz Bosne koji igra u Premijer ligi, s ponosom najavljuju početak višegodišnjeg tehničkog sporazuma. Za Macron, ovo predstavlja još jedan značajan korak u buket timova koji su se odlučili osloniti na italijanski brend i važnu priliku za širenje svoje strateške prisutnosti na istočnoevropskom fudbalskom scenariju i tržištu", objavio je Macron na zvaničnom sajtu.

Macron je već ranije bio tehnički sponzor FK Željezničar. Bilo je to početkom ovog desetljeća i to u sezoni 2011/12 kada je na Grbavicu stigla dupla kruna.

Inače, u završenoj sezoni Plavi su nastupali u Umbro opremi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.