Šampionski krug

FK Sarajevo: Bez vatrometa večeras, posebne upute za navijače

Edmir Škorić

Odbranom titule u sezoni 2019/20 Fudbalski klub Sarajevo došao je do sedme titule u bogatoj klupskoj historiji.

FK Sarajevo je saopštio putem zvanične stranice kako zbog situacije u kojoj se nalazimo i mjera predostrožnosti uslijed pandemije koronavirusa nije bio u mogućnosti organizovati tradicionalnu proslavu u Titovoj ulici.

Kao što je najavljeno, bit će organizovan šampionski krug autobusom sa igračima i stručnim štabom.

Autobus će krenuti sa parkinga ispred stadiona Asim Ferhatović Hase u 20.30 sati, te napraviti krug do Vijećnice vozeći ulicom Obala Kulina bana, te nazad do stadiona kroz ulice Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita i Alipašinu ulicu.

Na osnovu instrukcija MUP-a KS, FK Sarajevo navijače obavještava o sljedećem:

- privatnim vozilima neće biti dozvoljeno praćenje autobusa sa parkinga ispred stadiona,
- nije dozvoljena obustava saobraćaja,
- pješacima je dozvoljeno kretanje isključivo po trotoaru, te neće biti dozvoljen - silazak na kolovoz,
- igrači i stručni štab će tokom čitave vožnje biti u autobusu, te neće biti zaustavljanja radi izlaska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, na osnovu odbijenog zahtjeva za organizaciju vatrometa od strane PU Stari Grad Sarajevo, FK Sarajevo obavještava navijače da nažalost neće biti organizovanog vatrometa.

Iz FK Sarajevo su sve navijače i javnost pozvali na odgovorno ponašanje i razumijevanje kako bi šampionski krug protekao bez problema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.