"Sarajevo je div, uslove kakve ovaj klub ima, nema nijedan u Sloveniji"
Foto: Nogomania.com

Elvis Džafić, rezervni golman bordo tima, govorio za medije u Sloveniji

"Sarajevo je div, uslove kakve ovaj klub ima, nema nijedan u Sloveniji"

E. Škorić

Slovenski golman Elvis Džafić proslavit će večeras drugi uzastopni naslov sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Sarajevo je prije izbijanja pandemije bilo na prvom mjestu ispred FK Željezničar i kako nije postignut dogovor o nastavku sezone, odnosno kako su državni organi zaključili da nema uslova da se prvenstvo odigra do kraja, donesena je odluka prema kojoj je bordo tim osvojio titulu.

Tako su nakon 22 kola bordo momci osvojili drugi uzastopni naslov, a to znači da će i iskusni golman Džafić u referenci imati još jednu titulu prvaka BiH, iako je bio drugi golman i u sjeni Vladana Kovačevića.

"Preskočio sam ljetne pripreme. Praktično sam prešao iz treninga u odmor. Na kraju sam obranio dvije utakmice, nisam to očekivao. Bio sam fizički slab. Ali imao sam želju. Na kraju moram biti zadovoljan jer sam zdrav. Fizički sam dobro. Nakon ljetnih priprema, to će biti na višoj razini, vjerujem da ću se vratiti na razinu prije bolesti", kaže bivši golman Olimpije i Triglava za slovenački portal Nogomania.com.

Najavio je mogućnost produženja saradnje sa Sarajevom jer mu je ugovor na isteku.

"Mi smo prvaci dvije godine zaredom. Turbulentna sezona je iza nas, promjena trenera usred sezone, bilo je mnogo povreda, izgubili smo dva derbija. Prvi smo završili jesenski dio. Trenirali smo kao da ćemo igrati, s obzirom na kvalitetu igrača i širinu, vjerujem da bismo i dalje bili prvaci. Možda bi i naša prednost bila veća", dodao je Džafić.

"Sarajevo je div. Ima uvjete kao niti jedan klub u Sloveniji. Sada klub vodi biznismen iz Vijetnama, pod pokroviteljstvom turske aviokompanije. Klub je zanimljiv i investitorima i fanovima. Naši navijači su odani, osjetite to dok šetate gradom. Ljudi su ludi za nogometom, zaujstavljaju vas na ulicama. Drugačije je nego u Sloveniji".

Još jednom je priznao da je Sarajevo pokazalo svoju veličinu kada mu je, i po saznanju da je bolestan, odlučilo produžiti ugovor.

"Već smo se dogovorili da produžimo ugovor, kada se vratimo s priprema.. Kad sam saznao za bolest, u klubu su mi odmah rekli da je dogovor i dalje na snazi. Stali su uz mene. Bilo je lakše jer sam znao da se moram negdje vratiti. Da nije bilo toga, možda bih čak i završio karijeru. Tada sam, naravno, krenuo od nule, šest mjeseci ležanja uzima danak, ali vratio sam se", poručio je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako ostane u Sarajevu, borit će se za svoje mjesto na golu.

"Kao drugi golman uvijek morate biti maksimalno pripremljeni i tada imati sreće. Nisam mogao biti spreman, ali sada hoću. Moje je mišljenje da uvijek morate ići punom brzinom, na treninge i na utakmice. U mojoj sarajevskoj priči jedina crna mrlja je upravo bolest, vjerojatno bez nje sve bi se drugačije razvilo. Ipak, pokušavam izvući najbolje iz ove lekcije. Osjećam se dobro i spreman sam na izazov", rekao je na kraju iskusni čuvar mreže bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino69
Ja da sam na tvom mjestu ne bi iz kuce izaso koliko si supalj
5 14
south
Kakav glupan moras biti da se ponosis poklonjenom titulom
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi