Ko drugi nego Nick...

Još jedna luda priča kontroverznog tenisera: Pijan igrao protiv Nadala i - pobijedio ga!

Edmir Škorić

Australski teniser grčkih korijena Nick Kyrgios često je u medijima i, nažalost, ne isključivo zbog teniskih kvaliteta.

A ne može mu se ni u jednom trenutku osporiti kvalitet i tenisko umijeće, no jasno je da je Kyrgios u medijima ponajviše zbog svojih kontroverznosti i priča koje ponekada djeluju nestvarno za jednog profesionalnog tenisera.

Ovaj put je otkrio kako je pijan igrao protiv Rafaela Nadala! Prepričao je to u razgovoru s američkim komičarem Elliotom Loneyjem.

"Izašli smo noć prije i odlično smo se proveli. Prije ulaska na teren znao sam da moram dobro igrati i biti vrlo agresivan ako želim da dobijem priliku da nešto uradim protiv Rafe", kazao je Kyrgios, a Loney dobacio kako je i sam bio na toj zabavi prije meča.

"Ne samo što si dominirao protiv jednog od najboljih tenisera svijeta, nego si s nama pio cijelu noć. Ne znam kako si uspio odigrati meč na toj razini i u onakvom stanju", dodao je Loney.

Kyrgios je do sada osam puta igrao protiv Španca i ima omjer 3-5. Meč o kojem se priča i u koji je ušao nedovoljno spreman zbog tulumarenja bio je jedan od tri u kojima je pobijedio Nadala. Vjeruje se da se radi o četvrtfinalu Cincinantija kada je Kyrgios slavio sa 6:2, 7:5 prije tri godine.

On je Rafu još pobjeđivao u Wimbledonu 2014. i Acapulcu 2019. godine, dok je Nadal slavio na Wimbledonu 2019., Rimu 2016., Madridu i Pekingu 2017. i Australian Openu ranije ove godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.