Modri rutinski do tri boda

Dinamo slavio u Varaždinu: Gojak igrao 81 minutu, Hajrović nije dobio priliku

Edmir Škorić

Fudbaleri Dinama gostovali su večeras u Varaždinu u meču 27. kola HNL-a te su upisali novu pobjedu, slavivši protiv domaće ekipe s 3:1.

Dinamo je iskoristio ulogu favorita i novom pobjedom drugoplasiranom Hajduku pobjegao na cijelih 20 bodova prednosti, pa valjda je to svima jasno i odavno riješio pitanje prvaka.

Arijan Ademi je u 13. minuti postigao vodeći gol za Modre, a potom je pet minuta kasnije izborio penal kojeg u gol pretvara Bruno Petković.

Varaždin koristi uspavanost gostiju iz Zagreba, pa u 79. minuti pogotkom Ogrebona smanjuje na 2:1, ali Dinamo je do kraja još jednim golom ovjerio pobjedu. Duboko u sudijskoj nadoknadi gol postiže Marin.

Bh. reprezentativac Amer Gojak odigrao je 81 minutu, dok Izet Hajrović nije dobio šansu i sve su prilike da će ubrzo promijeniti sredinu jer je već poznato da na Maksimiru na njega ne računaju za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.