Javno objavili podatak

Koliko je FK Sarajevo isplatio zastupnicima igrača u 2019. godini?

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo objavio je financijski izvještaj za 2019. godinu.

Bordo klub je ostvario cilj i osvojio ponovo titulu prvaka BiH, ali kao i većina bh. timova, suočava se sa minusom u konačnom financijskom izvještaju, no to već nije neka novina s obzirom da fudbalski klubovi imaju izuzetno velike rashode.

Tako je FK Sarajevo godinu završio u munusu od skoro 4,5 miliona KM, s tim da su prošle godine prihodi iznosili 6,3 miliona KM, a rashodi 10,8 miliona KM. Najveći dio rashoda (6.5 miliona KM) su naravno plate uposlenicima (uključujući sve članove, pa i igrače).

Bordo klub je također javno objavio, a u skladu sa zahtjevom N/FS BiH, da je ukupno isplatio 64.109,29 KM zastupnicima/posrednicima igrača u toku 2019. godine.

Dakle, radi se uglavnom o menadžerima i osobama koje su imale ulogu prilikom transfera fudbalera koji su stigli na Koševo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.