Nekadašnji klupski doktor Reala o Velšaninu

"Gareth Bale ima neobičnu genetiku, najbolji je atleta kojeg sam vidio"

Nekadašnji klupski doktor Real Madrida Jesus Olmo je u razgovoru za španski magazin Ideal govorio o izazovima sa kojima se susretao tokom karijere u sportu, pa i pojedinačnim igračima.

Posebno je apostrofirao Garetha Balea, fudbalera Real Madrida kojeg smatra "vjerovatno najboljim atletom kojeg je vidio u životu".

Garethu Baleu je svojevremeno upravo kombinacija fizičkih predispozicija i fudbalskog znanja osigurala astronomski transfer u Real Madrid. Međutim, Velšanin se nikada nije potpuno uklopio u Realu, a već neko vrijeme je potpuno u drugom planu.

To, međutim, nema nikakve veze sa onime o čemu je govorio Olmo.

"Vjerovatno najbolji atleta kojeg sam ikada vidio je Gareth Bale", rekao je Olmo, pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je prirodni sportaš koji može briljirati u praktično svakom sportu. Posjeduje neobičnu genetiku, atletske sposobnosti i rekao bih tehničko umijeće".

I zaista, Bale je visok, snažan i vanserijski brz, a da nije bilo povreda i ostalih problema koji su ga pratili tokom karijere imao je potenecijal da postane jedan od najboljih na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.