Direktor Ajaxa potvrdio: Jasno je da postoji interes Manchester Uniteda i Reala

Van der Sar o mogućem transferu veznjaka Kopljanika

Direktor Ajaxa potvrdio: Jasno je da postoji interes Manchester Uniteda i Reala

U jučerašnjem pojavljivanju na Studio Sport, generalni direktor Ajaxa, legnedarni Edwin van der Sar je potvrdio da je nekolicina evropskih velikana u utrci za sjajnog veznjaka Kopljanika Donnyja van de Beeka.

Odavno se vjerovalo da je Real Madrid dogovorio transfer Van de Beeka i da je spreman platiti 50 miliona eura Ajaxu.

Međutim, u međuvremenu je Real Madrid odlučio tražiti popust zbog krize izazvane koronavirusom, a Manchester United je to iskoristio i prema posljednjim špekulacijama sada vodi u utrci za 23-godišnjeg veznjaka.

"Jasno je da klubovi poput Real Madrida i Manchester Uniteda pokazuju interes za Donnyja van de Beeka", rekao je Van der Sar.

Nekada sjajni golman je potom govorio o mogućem smanjenju Van de Beekove cijene.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nećemo imati rasprodaju naših najboljih igrača, radije ćemo ih zadržati. U krizi se uvijek neki iskorištavaju, neki klubovi se nađu u nevolji i možda moraju pustiti svoje igrače ranije ili za manje novca. Ali mislim da smo mi sretni što imamo dovoljno jaku finansijsku situaciju. Ne moramo prodavati po svaku cijenu", poručio je Edwin van der Sar.

Van de Beek iza sebe ima još jednu odličnu sezonu u kojoj je odigrao 37 utakmica za Ajax u svim takmičenjima, postigao 10 golova i upisao 11 asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi