Prijedlog treba usvojiti IOBiH

Do kada će se igrati jesenji dio Premijer lige? · Saznajemo

Endin Čaušević

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas su održali novu video konferenciju s bh. premijerligašima.

Sezona u našoj zemlji zvanično je prekinuta prošle sedmice, a sada se klubovi već okreću novim izazovima. Nova sezona Premijer lige počinje 1. avgusta, te se na današnjoj video konferenciji pričalo o izazovima koji čekaju Savez i bh. premijerligaše.

Jasno je da će se zbog kašnjenja početka lige morati malo zgusnuti raspored kako bi se sve odigralo u zadanom roku.

Na današnjoj video konferenciji zajednički prijedlog većine klubovi je da se u jesenjem dijelu Premijer lige odigra 19 kola. Liga počinje 1. avgusta, a prema tom planu 19. kolo bi se igralo 12. i 13. decembra.

Da bi sve to bilo ozvaničeno ovaj prijedlog s današnje video konferencije predstavnika Saveza i bh. premijerligaša treba Takmičarska komisija da dostavi na usvajanje Izvršnom odboru NSBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.