FK Borac objavio finansijski izvještaj za 2019. godinu: Bez menadžerskih provizija

Banjalučani u plusu

FK Borac objavio finansijski izvještaj za 2019. godinu: Bez menadžerskih provizija

Nakon Sarajeva i Željezničara, po obavezi u svrhu licenciranja, i FK Borac je objavio finansijski izvještaj za 2019. godinu.

Iz izvještaja "Klupske finansijske informacije za 2019. godinu" se da zaključiti da je Borac u proteklom periodu poslovao u plusu.

Banjalučki klub je ostavio prihode od 5.152.112KM, dok su rashodi iznosili 3.530.411KM. To znači da je profit Borca u 2019. godini bio više od 1.6 miliona KM.

Jedna od zanimljivih stavki koja se može pronaći u izvještaju Borca jeste i ona da Banjalučani nisu imali isplaćenih provizija menadžerima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kompletan finansijski izvještaj FK Borac možete pogledati na OVOM linku.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KallDrogo
Pa kako nece biti u plusu lad igraci nemaju plate. Vidjet cete sledece sezone dokle ce..
3 1
magistar
Dobri su. Oni su nada i Celiku koji trenutno ima dug 13 miliona jer su za kratko vratili preko 11 miliona i pokazali da se moze spasiti klub.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi