Prijedlog za promjenu sistema takmičenja u Kupu BiH

Dvomeč samo u finalu

Prijedlog za promjenu sistema takmičenja u Kupu BiH · Saznajemo

Danas je održana video konferencija organizovana od strane NFSBiH, a na kojoj su učestvovali predstavnici klubova Premijer lige BiH.

Na video konferenciji se razgovaralo o narednoj sezoni u domaćeg fudbala i to ne samo o Premijer ligi već i o Kupu BiH.

Jedan od prijedloga koji je rezultat današnjeg sastanka/video konferencije jeste i promjena sistema takmičenja u Kupu BiH za narednu sezonu.

Prijedlog je sljedeći: Da se naredne sezone u Kupu BiH igra po jedna utakmica sve do finala - samo u finalu bi se igrao dvomeč.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dakle, riječ je o zajedničkom prijedlogu kojeg će Takmičarska komisija eventualno dati na usvajanje IO NFSBiH.

Podsjetimo, naredna sezona u BiH bi trebala početi 1. augusta kada će na rasporedu biti utakmice prvog kola PL BiH.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fareus1921
Joj kakav mi Savez imamo...Gdje ste vi vidjeli ovakav format kupa???Svugdje se igra po formatu dvomec u osmini,cetvrfinalu,polufinalu a jedan mec u finalu samo kod nas mora biti obrnuto...Apsurdistan
12 2
papagaj
Zašto baš mi u cijelom svijetu moramo imati nakaradan savez
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi