Mladi Gigović pred velikim transferom

Bosanac želja Arsenala i Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Mladi veznjak švedskog Helsingborga Armin Gigović (18) nalazi se na meti engleskih velikana Arsenala i Manchester Cityja.

Talentovani 18-godišnji veznjak već je uveliko član prvog tima švedskog giganta, a svojim igrama je privukao veliku pažnju engleskih klubova, a Arsenal i Manchester City uveliko pokazuju želju da ga dovedu.

To ne bi trebao biti problem jer je Helsingborg spreman da proda ovog dragulja. Spremni su prihvatiti ponudu između 2.5 i 3.5 miliona funti kako iz kluba ne bi otišao kao slobodan igrač, jer mu ugovor ističe u novembru naredne godine.

Neće biti nikakvo iznenađenje ako ovaj veznjak bh. korijena obuče dres nekog od engleskih klubova, a ako je suditi po izvještajima skauta, radi se o jednom od najtalentovanijih defanzivnih veznjaka u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako mu je samo 18 godina Gigović je već 14 puta igrao za prvi tim Helsingborgsa i pružio je zaista odlične partije.

Pored Arsenala i Cityja Gigović se povezuje i sa Wolverhamptonom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.