Iskusni veznjak potražit će novu sredinu

Šovšić se i zvanično razišao sa Zrinjskim · Zvanično

Damir Šovšić i službeno više nije nogometaš HŠK Zrinjski. 

Kako je SportSport.ba već ranije najavio HŠK Zrinjski neće produžiti ugovor s ovim ofenzivnim veznjakom koji je istekao 31.05.

U dvije sezone pod Bijelim Brijegom Šovšić je odigrao 20 utakmica i postigao tri gola i ubilježio četiri asistencije. Prema informacijama kojim raspolažemo ovaj veznjak ima ponuda za nastavak karijere, a u dresu Zrinjskog nije ispunio najavljena očekivanja iako je došao kao veliko pojačanje i nogometaš s 'pedigreom'. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šovšić je u karijeri koji je počeo u FK Sarajevo igrao još za Zagreb, Lokomotivu, Dinamo, Hapoel Tel Aviv, korejski Suwon i poljsku Sandecju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.