Samo dva kluba iz Premijer lige za "guranje" mladih igrača!

Savez objavio ishod konferencije

Samo dva kluba iz Premijer lige za "guranje" mladih igrača!

A. Čaušević

Predstavnici NFSBiH i klubova Premijer lige danas su održali video konferenciju o nekoliko tema vezanih za narednu takmičarsku godinu.

Jedna od najvažnijih tema odnosila se na broj mladih igrača. Prijedlog je glasio da tokom utakmice na terenu svih 90 minuta mora biti minimalno jedan igrač mlađi od 21 godine.

NFSBiH je na zvaničnoj stranici objavio ishod konferencije, a kada su u pitanju mladi igrači samo su dva kluba za njihovo "guranje".

"Većina klubova je protiv nametanja obaveze igranja jednog igrača mlađeg od 21 godine, odnosno da bude sve vrijeme u igri, za šta su bili predstavnici FK Sarajevo i FK Mladost", naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

SportSport.ba je još ranije pisao o dešavanjima s konferencije. Neke o tema kojim se raspravljalo su igranje jednostrukog kup sistem osim finalnih utakmica.

Razgovarano je i o dužini prijelaznog roka koji bi trebao trajati do 2. oktobra te o povećanju broja igrača na klupi sa aktuelnih sedam na devet. Većina klubova se zalaže za mogućnost nastupa do pet stranih državljana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Današnja konferencija protekla je u radnoj atmosferi, klubovi su bili dobro pripremljeni, sa jasnim i konciznim stavovima o temama koje su bile na dnevnom redu", poručili su iz NFSBiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
Dok Sarajevo redovno prekomanduje i promovise mlade talente, željezničar dovodi starce od 30+ . Zato i jeste uvijek prvak s Koševa
21 9
Realist
Niti jedan klub u BiH ne promovise mlade igrace jer u zadnih deset god nije bio niti jedan transfer nakon kojeg je igrac napravio ne odlicnu nego dobru karijeru tako da se nitko nema pravo hvalit. Sarajevo je bilo za jer njma igra Salcin tako da im je svejedno za to pravilo dok vecina klubova mora izostavit jednog standarnog da bi ''promovisala'' mladog igraca
1 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi