Francuz napušta Minhen

Bayern žestoko "kiksao" s otkupnom klauzulom: Tolisso pregovara s Interom i Manchester Unitedom

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Corintin Tolisso na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Bayern.

Tolisso je u bavarski klub stigao prije tri godine iz Lyona za 42 miliona eura, ali nije baš opravdao očekivanja. Francus ima ugovor na još dvije godine, ali sve više se priča o tome da će promijeniti sredinu.

Ovaj 25-godišnji veznjak nije previše zadovoljan minutažom u Bayernu jer je u dosadašnjem dijelu sezone nastupio u svega 13 mečeva. Tolisso je trenutno van terena zbog povrede, ali čini se da su njegovi dani u Bayernu već odbrojani.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interes za Tolissoa pokazali su Manchester United i Inter koji već pregovaraju s njim oko uslova ugovora. Oni su odlučili da aktiviraju otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru, a čini se da će Tolisso nastaviti karijeru u klubu koji mu ponudi bolji ugovor.

Međutim, ono što je šokiralo mnoge jeste visina otkupne klauzule koju Tolisso ima ugovoru s Bayernom. Naime, klauzula iznosi 35 miliona eura i mnogi smatraju da je to premalo za igrača njegovog kalibra, te da su Bavarci zbog toga napravili ogromnu grešku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.