Interes klubova s Otoka za hrvatskog nogometaša

Dva engleska velikana čekaju rasplet sage između Perišića i Bayerna

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić je na posudbi u Bayernu dosad ubilježio sedam pogodaka i osam asistencija.

Treba napomenuti da je pretrpio i jednu težu ozljedu gležnja na treningu, ali je unatoč tome i korona pauzi, jedan od najkonstantnijih u momčadi Hansija Flicka.

FC Bayern uskoro će morati odlučiti o tome želi li zadržati srebrnog Vatrenog, jer trener Conte u Interu ne vidi perspektivu za njega. U Bayernu traže najbezbolniji način za Perišićev ostanak, a ne bude li se postigao dogovor s Interom, dva engleska kluba iznimno su zagrijana za hrvatskog krilnog napadača, piše "Fußball Transfers". I to ne bilo koja dva kluba, nego Manchester United i Tottenham Hotspur.

Navedeni izvor piše kako je Bayern spreman platiti deset miliona eura za otkup Perišićeva ugovora, a Inter bi rado uzeo pet miliona više. Početna klauzula od 20 miliona tako je izvan igre. Što se tiče ostanka u Bayernu, izjava trenera Hansija Flicka (55) ide Perišiću u prilog jer je trener Bavaraca izjavio kako za ozbiljne planove i jednu zahtjevnu sezonu koja predstoji nisu dovoljna sadašnja tri krilna igrača (Serge Gnabry, Kingsley Coman i Ivan Perišić), nego očekuje na tim pozicijama i najmanje jedno pouzdano pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sportski direktor Hasan Salihamidžić već dugo radi na projektu zvanom dovođenje Leroyja Sanéa, igrača Manchester Cityja. S obzirom da su i Gnabri i Sané, a posebno Coman, skloni čestim ozljedama, za Perišića bi se našlo puno prostora u Bayernu. Interes Manchester Uniteda i Tottenhama zasigurno ima svoju težinu i pomaže mu održati rejting kojeg već godinama ima na nogometnom tržištu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.