Ništa od transfera?

U Manchester Unitedu ostali bez teksta kada im je Dortmund otkrio koliko Sancho košta

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Jadon Sancho prije tri godine stigao je u Borussiju Dortmund i oduševio je svojim igrama.

Sancho je u Dortmund stigao iz Manchester Cityja za svega osam miliona eura i jasno je da će njemački klub zaraditi ogroman novac kada odluče da ga prodaju.

Već neko vrijeme se piše o tome da ga Manchester United želi dovesti u svoje redove, ali kriza izazvana pandemijom koronavirusa je poremetila planove Crvenih đavola.

Naime, United nije u mogućnosti platiti više od 80 miliona eura za Sancha i nadali su se da će Dortmund sniziti cijenu. No, čelnici kluba s Old Trafforda ostali su u šoku kada su vidjeli koliko njemački klub traži za Engleza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugledni Bild objavio je danas da su iz Dortmunda odgovorili na upit Uniteda oko Sancha i njegove cijene, te su poručili da on može ići samo ukoliko oni plate nevjerovatnih 128 miliona eura.

Jasno je da United nije u mogućnosti da izdvoji toliko novca za Sancha i kako stvari stoje njega ćemo u naredne godine gledati u dresu Dortmunda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.