Milion i po "u džepu"

Dinamo prodao golmana u Italiju · Zvanično

Zagrebački Dinamo je danas završio prodaju mladog čuvara mreže, Adriana Šempera.

Modri su ovog talentovanog golmana još prije dvije godine poslali na posudbu u Chievo, koja je trebala isteći ovog ljeta. Leteći magarci su međutim odlučili iskoristiti opciju otkupa Šemperovog ugovora.

Italijanski drugoligaš je danas zvanično potvrdio transfer 22-godišnjeg Adriana Šempera što znači da je Dinamo zaradio 1.5 miliona eura od njegove prodaje.

Šemper se u sezoni 2019/2020 nametnuo kao prva opcija na golu Chieva, pa je skupio 27 nastupa u svim takmičenjima (Serija B i Kup Italije).

Inače, Šemper je rođen u Zagrebu i prošao je omladinski pogon Dinama, da bi u prvi tim Modrih bio prekomandovan još 2016. godine. Jedno vrijeme je branio u Lokomotivi kao posuđen igrač Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.