Emir Dilaver ipak ostaje u Dinamu!

Nove informacije iz komšiluka

Emir Dilaver ipak ostaje u Dinamu!

Prije par mjeseci su se pojavile informacije da bi zagrebački Dinamo mogao napustiti štoperski dvojac, Kevin Theophile-Catherine i Emir Dilaver. Tačnije, vjerovalo se da će Theophile-Catherine gotovo sigurno otići, dok je sudbina Dilavera bila poptuna nepoznanica.

Međutim, čini se da obojica ostaju. Theophile-Cahterine je potpisao novi trogodišnji ugovor sa Dinamom, a Sportske novosti pišu i da je aktivirana opcija produženja ugovora Emira Dilavera.

Dilaver je imao važeći ugovor do juna 2021. godine uz mogućnost produženja istoga za još jednu sezonu u slučaju da igrač i klub budu zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Ta mogućnost je sada iskorištena i Dilaverov ugovor važi do 2022. godine.

To znači i da Emir Dilaver gotovo sigurno neće napuštati Dinamo ovog ljeta. Barem to neće moći uraditi tako lako.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U proteklom periodu se pisalo kako Dilaver nije u planovima Modrih, ali i da bi mogao preći u turski Fenerbahče.

Poznato je da potencijalni bh. reprezentativac ima posebno dobar odnos sa trenerom Nenadom Bjelicom, pa su špekulacije o njegovom napuštanju Dinama i počele nakon što je hrvatski strateg napustio Maksimir. A i špekulacije o mogućem Dilaverovom transferu u Fenerbahče su se pojavile kada su počele glasine da bi Bjelica mogao put Istanbula.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi