TV prava za 1. HNL prodana Šveđanima: Milioni za hrvatske klubove...

Samo Hajduk je bio protiv

TV prava za 1. HNL prodana Šveđanima: Milioni za hrvatske klubove...

Mediji u komšiluku pišu o epilogu današnjeg sastanka čelnika HNS-a i predstavnika klubova 1. HNL. Naime, klubovi elitnog ranga hrvatskog fudbala su prihvatili ponudu i dali zeleno svjetlo IO HNS-a za potpisivanje novog bogatog ugovora o TV pravima.

Jutarnje novosti navode da se radi o ugovoru sa švedskom kompanijom Magine Pro.

1. HNL je tako od danas dobio novog vlasnika TV prava, a klubovi puno više novca od ugovora.

Vjeruje se da je će ugovor sa Magine Pro važiti sedam godina, te da je njegova vrijednost više od deset miliona eura godišnje. To je vrijednost kompletnog paketa, dok će klubovi svake godine dijeliti između sedam i devet miliona eura.

Navodno je sedam miliona eura fiksna cifra, tok bi ona mogla rasti kroz različite bonuse, sponzorstva itd.

Do sada je 1. HNL imao ugovor sa HT-om i Vox-nogometom, ali će HNS pokušati odmah raskinuti isti kako bi novi sa švedskom firmom počeo važiti već od ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Novi ugovor donosi višestruko veće prihode klubovima koji su do sada godišnje, na osnovu TV prava, dijelili 1.5 miliona eura.

Sportske novosti pišu i da je osam klubova na današnjem sastanku glasalo za ugovor sa Šveđanima, da su predstavnici Intera bili odusutni, te da je protiv bio samo Hajduk. Prvi čovjek Hajduka je izrazio sumnju u mogićnost švedske kompanije da ispoštuje predloženi ugovor i zbog toga glasao protiv.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Fantastican posao.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi