Zapelo u pregovorima Makedonca i Veleža, Fajić se ne vraća na Arenu Rođeni

Kosta Manev i FK Velež sve dalje od dogovora, ništa ni od povratka Nusmira Fajića u Mostar · Saznajemo

Makedonski stoper Kosta Manev i FK Velež sve dalje su od dogovora, saznaje SportSport.ba.

Kosti Manevu ugovor je istekao 31.05. a u FK Velež nisu skrivali želju da produže ugovor sa stoperom koji je u svom boravku u Veležovom dresu ostavio zaista sjajan dojam te je postao jednim od ljubimcem pristalica Rođenih. 

Manev je u nedavnom razgovoru za SportSport. ba potvrdio kako postoji obostrana želja za nastavkom suradnje između njega i FK Velež, no pregovori između igrača i kluba su se odužili, a kako saznajemo, makedonski stoper je u ovom trenutku daleko od produživanja ugovora s Mostarcima.

Ukoliko Manev ne produži ugovor Feđa Dudić bit će primoran potražiti novog igrača na stoperskoj poziciji. SportSport.ba također saznaje da od povratka Nusmira Fajića u Velež također nema ništa te da će dosadašnji napadač Veleža potražiti novu sredinu. 

U svakom slučaju ovo može biti određeni udarac za ambicije FK Velež u narednoj sezoni jer se radi o dva izuzetno bitna nogometaša u koncepciji Feđe Dudića. Ukoliko Rođeni žele zadržati kontinuitet sjajnih nastupa kojih je itekako bilo u protekloj sezoni, klub će morati potražiti adekvatne zamjene što neće biti nimalo lako. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.