Sprema se transfer sjajnog Engleza

"Fanimo može igrati i u BiH, za novac koji mi tražimo"

Matthias Fanimo, najbolji fudbaler Mladosti u proteklom periodu, će po svemu sudeći napustiti Doboj kod Kaknja i redove tamošnjeg premijerligaša.

Englez ima važeći ugovor s klubom, pa Mladost želi dobro zaraditi od prodaje brzonogog Engleza.

Iako su iz Mladosti do sada stizali signali da je plan Fanima prodati u instranstvo, SportSport.ba je saznao da bi Englez mogao i u HŠK Zrinjski.

Interes postoji, a prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija ne želi isključiti mogućnost da Fanimo ipak karijeru nastavi u nekom drugom bh. klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za naš portal nije imao komentar na informacije da bi Fanimo mogao u Zrinjski, ali je kratko poručio da 26-godišnji krilni fudbaler može preći i u neki bh. klub, za novac koji Mladost traži i vjerovatno uz procenat od narednog transfera.

Matthias Fanimo je u Mladost stigao u januru prošle godine iz Slovenije. Ove sezone je odigrao 17 utakmica u Premijer ligi BiH, postigao je pet golova i upisao isto toliko asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.