Bh. golmana želi nekoliko klubova

Potez Maribora govori da Pirić odlazi?

Rezervni golman reprezentacije BiH Kenan Pirić, kako stvari stoje, napušta redove Maribora.

Pirić je na Ljudski vrt došao iz Zrinjskog i u međuvremenu se pokazao u vrlo dobrom svjetlu, no sve vodi ka tome da će ovog ljeta okončati svoju epizodu u Sloveniji.

Nije tajna da se za Pirićeve usluge interesuje nekoliko klubova, među kojima je i Kayserispor kojeg vodi Robert Prosinečki, a čini se da se i u Mariboru spremaju na njegov odlazak.

Ovaj slovenački klub potvrdio je danas da je potpisao ugovor sa novim golmanom, tačnije sa Ažbeom Jugom, koji se vraća u Maribor nakon što je prethodno 11 godina proveo braneći po inostranstvu.

Posljednji Jugom klub bio je Fortuna Sittard, a još je uz Maribor nastupao za Sporting iz Lisabona, Bordeaux i Interblock.

"Svjestan sam da me čeka jaka konkurencija, ali to me samo može unaprijediti kao golmana. To je veliki izazov", poručio je Jug.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Jug je sa Mariborom potpisao četverogodišnji ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.