Šampion nije proglašen

Za zelenim stolom završena još jedna liga, bh. predstavnici saznali potencijalne rivale!

Admin Čaušević

Uslijed pandemije koronavirusa nekoliko ligaških takmičenja širom Evrope zajedno s onim u Bosni Hercegovini nije završeno na terenu.

Danas je stigla i zvanična odluka da je završena i fudbalska sezona u San Marinu te da se takmičenje zbog trenutne situacije neće moći nastaviti.

FS San Marina je odlučio da ne proglasi šampiona, ali je dostavio UEFA-i listu predstavnika koji će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu.

To u suštini znači da su i bh. predstavnici na eurosceni saznali potencijalne rivale u takmičarskoj godini 2020/21.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tre Fiori će predstavljati San Marino u Ligi prvaka i to je potencijalni protivnik Sarajeva, dok će Tre Penne i Folgore u Europa ligu i to su mogući rivali Borca, Zrinjskog i Željezničara.

Kako i na koji način će se igrati kvalifikacije za evropska takmičenja trebali bi saznati sutra kada je na programu sastanak Izvršnog odbora UEFA-e.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.