Bayern postao prvak

Rummenigge je čovjek bez dlake na jeziku, sinoć je uperio prstom prema PSG-u

Admin Čaušević

Bayern je sinoć stigao do osme uzastopne, odnosno 30. titule u klupskoj historiji nakon što je s minimalnih 0:1 savladan Werder Bremen. 

Ostvarenim uspjehom zadovoljan je bio i Karl Hainz Rummenigge. Poznat kao čovjek bez dlake na jeziku je poslije uspjeha uperio prstom ka PSG-u.

Rummenigge smatra da je Bayernova titula mnogo značajanija nego PSG-ova jer je osvojena na terenu, a ne za zelenim stolom kao što je bio slučaj u Ligue 1.

"Na jesen smo kasnili sedam bodova, od tada smo samo pobijeđivali i to smo radili na najbolji način. Čak i to što smo postali šampioni na praznom stadionu možemo sebi čestitati jer smo titulu osvojili na terenu, a ne na crvenom tepihu kao što se desilo u Francuskoj", kazao je Rummenigge.

Fudbal u Francuskoj se ne igra već duže od tri mjeseca te je pitanje u kakvom stanju će PSG dočekati nastavak Lige prvaka planiran za august. Na drugoj strani, Bayern će biti potpuno spreman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.