Bundesliga se od večeras može zvati Bayernliga!

Bavarci opet prvaci

Bundesliga se od večeras može zvati Bayernliga!

Admin Čaušević

Bayern je stigao do osme uzastopne titule prvaka Njemačke i tako potvrdio dominaciju koja traje već skoro deceniju. 

S ovim trofejom Bayern je stigao do jubilarne 30. šampionske titule, a ukupno 29. otkako se igra Bundesliga koja je startala 1963. godine.

To u suštini znači da je Bayern u ovih 57 godina sam osvojio više "salatara" nego svi ostali bundesligaši zajedno. Omjer je 29:28 u korist Bavaraca. 

Osim Bayerna Bundesligu su još osvajali Borussija Dortmund, Borussija Moenchengladbach (5), Werder, HSV (4), Koeln, Kaiserslautren (2) te TSV 1860 Munich, Eintracht Braunschweig, Nuernberg i Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Bayern je prvi put najbolja ekipa Bundeslige bio 1969. godine. Najdužu pauzu bez titule prvaka imali su od 1975. do 1979. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Naravno...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi