Hrvatski internacionalac produžio saradnju

Mirko Oremuš ostaje u FK Sarajevo!

Mirko Oremuš, iskusni hrvatski veznjak, je u Sarajevo stigao prošlog ljeta, a ugovor koji je tada potpisao isticao je sa krajem ovog mjeseca.

Međutim, danas je u prostorijama prvaka BiH potpisan novi ugovor sa 31-godišnjim veznjakom i to u trajanju od jedne godine uz mogućnost dodatnog produženja saradnje po okončanju naredne sezone.

Mirko Oremuš je debitovao u bordo dresu u meču kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Celtica na Koševu, kada je uspio postići i gol.

Ubrzo se, međutim, povrijedio pa je propustio veliki broj utakmica. Ipak, u sezoni 2019/2020 ih je na kraju u bordo dresu uspio skupiti 10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu. Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve", izjavio je Oremuš za klupski sajt nakon potpisivanja ugovora.

Oremuš je u Sarajevo stigao nakon sezone u izraelskom Hapoel Raaananu, a u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Hapoel Ashkelon, Hapoel Acre, Hapoel Petah Tikva, te Hajduk, Split i Novalju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.