Odlazak Portugalca se skoro nije ni osjetio

Prvi čovjek La Lige žestoko isprozivao Ronalda: Messi je ikona La Lige

Endin Čaušević

Predsjednik La Lige, Javier Tebas, digao je dosta prašine izjavom o Cristianu Ronaldu koji je prije dvije godine iz Real Madrida prešao u Juventus.

Ronaldo i Lionel Messi su sigurno bili najveće zvijezde La Lige, ali je prije dvije godine Portugalac odlučio karijeru nastaviti u Juventusu. No, Tebas tvrdi da to uopšte nije ugrozilo popularnost La Lige.

"Sigurno da navijačima Reala smeta što je on otišao jer je privlačio dosta pažnje i ljudi na stadione. Ipak, njegov odlazak se skoro nikako nije ni osjetio na nivou La Lige. Messi je druga priča jer je on najbolji igrač u historiji i uvijek je igrao u La Ligi", rekao je Tebas i dodao.

"Da Messi ode sigurno je da bi mnogima bilo žao i to bi se osjetilo što se tiče popularnosti La Lige. Messi je ikona španskog fudbala i nadam se da će ovdje završiti svoju karijeru".

Madridski AS piše da će Ronaldo sigurno odgovoriti na ovakve prozivke Tebasa s kojim je prije nekoliko godina također imao verbalni okršaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.