Sarri kritikovao Ronalda nakon očajne igre Juventusa
Foto: EPA

Juventus ostao bez trofeja

Sarri kritikovao Ronalda nakon očajne igre Juventusa

Maurizio Sarri propustio je sinoć protiv bivšeg kluba osvojiti prvi trofej s Juventusom.

U finalu italijanskog kupa Sarrijev Juventus je poražen od Napolija, koji je do trofeja došao zahvaljujući boljem izvođenju penala nakon 0:0 u regularnom dijelu, a to je, očekivano, rezultiralo valom kritika.

Za Juventus je to ujedno bila druga utakmica zaredom nakon pauze na kojoj nisu uspjeli postići gol, a za to Sarri nije preuzeo odgovornost nego je okrivio - igrače.

"Nakon utakmice nisam puno govorio igračima. Bio sam bijesan i razočaran kao i oni, u takvim trenucima je bolje šutjeti. Nedostajalo nam je izvrsnosti na terenu kako bismo bili opasni i pronašli druga rješenja kada nam ne ide, a bez toga ne ide... Sve ovo naši igrači su do sada radili lakoćom", rekao je Sarri nakon susreta.

Osvrnuo se i na blijedo izdanje Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nedostaje mu ubojitosti i fizičke spreme, nije onaj igrač kakvog smo navikli gledati i koji uvijek napravi najbolje. Isti problem imaju Dybala i Costa."

Za Napoli je, s druge strane, sinoćni trofej bio prvi nakon šest godina posta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Allegri je za njega doktor nauka , Juventus nema ni priblizno onu dominaciji i igru koju je imao , tako da Sarri sto se tice kritika treba prvo da krene od sebe
15 3
Bazarich
Ubleha od trenera Trener za ekipe od 3.-6. mjesta ba tabeli. Nikad nece biti trener velikih ekipa sad posloje juventusa kad ga nabiju nogom
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti