Coutinho će u augustu igrati Ligu prvaka, ali u čijem dresu?

Brazilac je član Barcelone

Coutinho će u augustu igrati Ligu prvaka, ali u čijem dresu?

A. Čaušević

Phillipe Coutinho je prošlog ljeta stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone u Bayern te je u dresu bavarskog kluba pružao sasvim solidne partije. 

Neposredno pred nastavak sezone nakon proglašenja pandemije koronavirusa iz Bayerna su saopštili da Coutinho vrlo vjerovatno neće biti otkupljen posebon nakon povrede zgloba.

Međutim, kako izvještava njemački Sky situacija se promijenila jer su Bayern i Barcelona dogovorile produžetak posudbe do agusta.

Brazilski fudbaler je počeo trenirati s ekipom nakon operativnog zahvata i trebao bi dobiti određenu minutažu u posljednja dva kola.

Posebica Coutinhu je isticala 30. juna, ali nakon produženja iste vrlo je izvjesno da će iskusni ofanzivac u augustu ipak igrati u Ligi prvaka i to u dresu Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern treba odigrati revanš osminefinala protiv Chelseaja. Nakon pobjede od 0:3 u Londonu revanš bi trebao biti stvar formalnosti te je Bavarcima put ka Lisabonu otvoren.

Inače, Coutinho je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 32 utakmice za Bayern uz učinak od devet golova i osam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi