Roy Keane je bio jako ljut na dvojac Manchestera

"De Gei i Maguireu nije trebalo dati da sjednu u autobus, neka se vrate taksijem kući"

Edmir Škorić

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Roy Keane danas radi kao jedan od komentatora Sky Sportsa i analizirao je jučerašnji remi Tottenhama i Manchester Uniteda (1:1).

Crveni vragovi su u Londonu jedva izvukli bod, golom s bijele tačke u 81. minuti, a Keane je bio posebno ljut na golmana De Geu, koji je primio neobičan gol nakon udarca Stevena Bergwijna.

"Šokiran sam zbog tog gola. Vidio sam puno stvari u nogometu, ali bolesno je primiti takav gol. Ne mogu vjerovati da je to Manchester United. Na poluvremenu bih kaznio De Geu, šutirao bi prema njemu loptu i to je standardna kazna za etabiliranog međunarodnog golmana", rekao je Keane.

"Maguire i De Gea ... Ne bih ih pustio ni u autobus nakon meča. Vratite se taksijem u Manchester. Radite svoj posao. Trebali biste da se sramite", dodao je nekadašnji veznjak Uniteda.

Upitan o Keaneovim komentarima, menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer odgovorio je: "Roy je bio fantastičan vezni igrač, moj dobar prijatelj. Nisam siguran da bi ga zaustavio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Gea je prošle godine potpisao novi ugovor s Unitedom do 2023. godine, ali Mark Schwarzer kao bivši golman mnogih engleskih timova vjeruje da je upitan status Španca na Old Traffordu i da bi mladi Dean Henderson mogao dobiti priliku.

"Tokom proteklih 18 mjeseci David de Gea napravio je veliku količinu pogrešaka i to se ne očekuje od čuvara na toj razini. Manchester United će dodnijeti odluku, a da li je Henderson dovoljno dobar da brani? Ima potencijal", rekao je Schwarzer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.