Ostaje li vjeran Tuzli ili ipak odlazi?

Dan odluke za Samira Efendića · Saznajemo

Edmir Škorić

Samir Efendić je postao slobodan igrač, pa je neizvjesno gdje će igrati naredne sezone.

Sjajni bek je imao dobru sezonu u Tuzla Cityju, a čelnici kluba naravno da imaju želju da ostane i naredne sezone. Sve bi trebalo biti poznato danas, nakon što će Efendić i klub obaviti završne pregovore.

Ukoliko obje strane pronađu zajednički jezik, Efendić će kao kapiten kluba ostati u Tuzli i pomoći ekipi da naredne sezone ulovi jedno od mjesta koje vodi u Evropu, a ukoliko ipak odluči da ode, nema sumnje da će imati priliku da bira gdje da igra, s obzirom da će imati slobodne papire.

Tuzla City je već ostao bez nekoliko važnih igrača iz prvog tima, ali vjeruje se da će 29-godišnji bivši igrač Slobode ipak ostati u ambicioznom premijerligašu, čiji je član od ljeta 2017. godine.

Efendić je bio dio ekipe koja je pod imenom Sloga Simin Han izborila povijesni plasman u Premijer ligu BiH, pa ga i prvi čovjek Azmir Husić i svi simpatizeri kluba izuzetno poštuju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.